BAŞLANGIÇ!

8 Ekim 2020 9 Yazar: ufukcamci

Her başlangıç sonunu kendi yazar. Nasıl, neden böyle oldu gibi sorular yalnızca var olan gerçeklikleri saklamaya yöneliktir. En basit seçim de budur aslında. Olmamış gibi davranmak, olacakları kabullenmek istememek, direnmeye çalışmak. Üstünden atmak da diyebiliriz buna.

Var olan bir ilişkiyi korumak, sevmeyi bilmek, yenilikler eklemek, ilişkinin başlangıcındaki cazibesini muhafaza edebilmek kolay olmayacak elbet. Gizemini korumayı öğrenmek, kelimelerin tesirini hissetmek, sarılmaya alışmak gerek. Çabası eksik olanın aşkı nasıl tam olsun. Sevmeyi öğrenemeyen, kendini sevilirken nasıl bulsun? Yüreği yorgun olanın, sevmeye nasıl vakti olsun?

Bir başlangıç yapmalı her insan. Kendi ile birlikte başkasının da başlangıcı olmalı. Farklılıkları olsa da aynı yolda ilerleyebilmeli. Değiştirmeye çalışmamalı, yaşamaya alışmalı onu. Yaşayarak keşfetmeli, sevdiği huylarının yanına sevemediklerini de eklemeli. Sevgiyi öğrenebilmeli, sevebilmeyi becerebilmeli. Başka bir hayat istememeli, tüm hayatı o olmalı, hayatı onda bulmalı. İyi başlangıçlar!