BÜYÜLÜ BİR YOLCULUK!

4 Mart 2020 10 Yazar: ufukcamci

Büyülü bir yolculuk, egzotik bir seyahat deneyimi. Bu yolculuk elbette keşfedilmiş ya da yeni keşfedilecek bir mekana ya da zamana değil. Kendimize, varoluşumuza, geçmişten geleceğimize…

Her gün evden markete ya da işimize çıktığımız gibi. Rutin, sade. Ama en varılası yolculuk olacak bu. Bulmayı umduğumuz, umduğumuzu bulamayacağımız, gizli saklı olanları ortaya çıkaracak bir keşif . Hazırsan başlayalım!

İlk olarak en bildiğimiz, güvende hissettiğimiz, bulunmayı sevdiğimiz yerden başlayalım; kendimizden. İyi hissedelim, cesaret edelim adımları atmaya. Önümüzü görelim. Nasıl sevdiğimizi, değer verdiğimiz kelimelerimizi, dokunuşlarımızı, hayallerimizi, elimizdekileri, elde etmek istediklerimizi, hayata bakışımızı gözden geçirelim. Devam edelim. Sarp patikalara, tedirgin hissettiğimiz, bilmediğimiz ama bilmek istediğimiz o yola ilerleyelim. İnceleyelim kendimizi. Birini severken, kıskanma duygusunun artmaya başladığı, kontrolden çıktığı o yeri bulalım. Duralım orada, sebebine bakalım. Bir sonraki ana hazırlayalım kendimizi. Bir kez canlanan kıskançlık duygusunun kontrol edilemezliğini kabul edelim, susalım. Burada biraz durup soluklanalım. Derin bir nefes alalım. Hayatını akışına mı bırakalım ya da dönüp başa mı saralım?

Bitmeyen yollar, sonu gelmeyen keşifler, sürekli ilerleyişler. Sonsuz yollar ya da çıkmaz sokaklar. Yeni duygular, ilk kez hissedilen heyecanlar veya bastırılamayan kıskançlıklar. Fedakarlıklar, ait olmalar ya da sahip çıkmalar. İnsan olma yolculuğunun durak noktaları, sarp rotaları. Hangi yola çıkarsak çıkalım sonunda yine kendimizle olacağız. Her yeni insanın bize kattığı ile hayat bulacağız. Aldıkları ile de hayatta kalmaya çabalayacağız. Eksik, yarım ya da olmak istediğimiz gibi, tam.