ETKİNİN CAZİBESİ !

29 Şubat 2020 21 Yazar: ufukcamci

İnsan olmanın gereği, ait olma isteğinin temeli veya sahip olmanın gerekliliği..

Herkese göre elbet bir sebebi var. İnsanda en çok tekrar eden ve nedense sürekli tatmin edilme isteği uyandıran en gerçek his. Geçmişle bağlantılı mı yoksa bulunduğumuz ana mı odaklı? Ya da her şey aslında beğeni dediğimiz anlık kapılma, bir tutulma ile mi başlıyor ? Sahi sevmenin başlangıcı bu kadar basit olabilir miydi ? Bir bakış, etkileyici bir gülüş ya da ses tonu veya asil bir duruş.. Neden olmasın!

Etkinin böyle büyük bir cazibesi elbette ki olmalıydı. Oldu da. Herkes kapıldı büyüsüne. Dayanamıyoruz, tutamıyoruz kendimizi. Onlara benzemeyi, onlar gibi olmayı istiyoruz. Bunu yaparken kendi öz benliğimizi bırakıyoruz ve bu durum hoşumuza giden bir hal alıyor. Etkiye tepki geliştiremiyoruz, dalıyor ve dağılıyoruz. Başka birini tanımanın verdiği huzuru niyeyse kendimizde bulamaz hissine kapılıyoruz. Garip değil mi sizce de? Kendimizde göremediğimiz ama başkasında hissettiğimiz mutluluğu istiyoruz; mutlu olacağımıza inanarak hemde..

Kolay olanı istiyor ve seviyoruz da aslında bunu istemeyi. Kendimizden başlamanın zorluğunu hissediyoruz. Karşımızdakini seçiyoruz. Kendimizi sevemeden onun sevmesini, etkilenmesini, çabalamasını yeğliyoruz. Buna inandığımız kadar kendimize inanamıyoruz. Olmuyor, çabamız hep eksik kalıyor. Aslında kendimizden başlasak sevmeye, saygı duymaya ve de inanmaya. Gerisi kendiliğinden gelecek.İstediklerimiz, beklentilerimiz, beklediklerimiz.. Bir bir hissedecek ve farkına varacaklar, bizimde vardığımız gibi güzelliğimizin, sevileceğimizin…